Nieuws

Qconcepts scoort hoog in MT1000 2024 en onderscheidt zich door unieke werkwijze en klantgerichtheid

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 24 september 2024

‘s-Hertogenbosch, 24 september 2024 – Qconcepts heeft opnieuw een indrukwekkende prestatie geleverd door hoog te scoren in de MT1000 van 2024. Het kantoor dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf, woningcorporaties en de zorgsector, is erkend voor haar klantgerichtheid, excellente uitvoering en productleiderschap.

Dit jaar scoorde Qconcepts als volgt in de sector Accountancy:

  • Klantgerichtheid: 4 sterren (vorig jaar 3 sterren)
  • Excellente uitvoering: 4 sterren
  • Productleiderschap: 3 sterren

Daarnaast behoort Qconcepts met haar Net Promoter Score (NPS) tot de top 5 van de sector Accountancy, een indicator voor klanttevredenheid en loyaliteit. Deze erkenningen onderstrepen dat de klantgerichte benadering van Qconcepts en de focus op kwaliteit haar vruchten afwerpen.

Minder overuren, meer kwaliteit
De accountancysector staat bekend om de hoge werkdruk, wat er vaak toe leidt dat professionals de overstap overwegen naar het bedrijfsleven. Toch kiest het team van Qconcepts er bewust voor om in de audit te blijven werken. Cor Pijnenburg, medeoprichter en partner, legt uit: “Onze mensen hebben een passie voor accountancy, en bij Qconcepts hoeven ze nauwelijks overuren te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dit leidt tot een lager personeelsverloop en stelt ons in staat om duurzame klantrelaties op te bouwen.”

Voordelen voor klanten
Een van de unieke kenmerken van Qconcepts is dat het werkt met senior professionals in plaats van het traditionele piramidemodel. “Onze teams bestaan uit ervaren professionals die gelijktijdig bij de klant aan de slag gaan,” vertelt Pijnenburg. “Hierdoor kunnen we een eindejaarscontrole in een doorlooptijd van gemiddeld twee tot drie weken afronden, wat zorgt voor een andere beleving en waardering bij de klant.”

Bovendien onderscheidt Qconcepts zich doordat het geen cross-selling kent, een veelvoorkomend fenomeen bij full-service kantoren waar adviseurs en fiscalisten ook ‘verkocht’ moeten worden. 

“Onze mensen zijn kritische gesprekspartners, zonder de commerciële prikkels die je vaak elders ziet,” aldus Pijnenburg.

Investeren in groei en ESG
Met 160 ervaren professionals, liefkozend 'Q’ers' genoemd, blijft Qconcepts investeren in het aantrekken en opleiden van mensen. Dit is met name belangrijk met de opkomst van nieuwe ESG-wetgeving, waarop het bureau zich richt. “Wij investeren flink in het verbreden van onze dienstverlening om in te spelen op de veranderende behoeften van onze klanten,” zegt Pijnenburg. “Tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten, en dat is de kracht van Qconcepts.”

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?