Nieuws

Qconcepts Accountancy gaat samenwerking aan met IK Partners

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 4 juni 2024

Qconcepts Accountancy gaat een strategische samenwerking aan met IK Partners. Dit werd officieel gemaakt op 30 mei 2024. Middels de samenwerking wordt ingezet op een sterke en autonome organisatie die flexibel kan inspelen op de uitdagingen binnen de accountancysector.

Inzetten op lange termijn waardecreatie met behoud van ons sterke DNA

Cor Pijnenburg, mede-oprichter en partner Qconcepts:      “Sinds onze oprichting in 2009 zetten we onze mensen en het leveren van kwaliteit voorop. Mede door onze onderscheidende manier van werken en sterke cultuur zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid. De ontwikkelingen in de sector vragen echter om méér slagkracht dan we op eigen kracht voor elkaar krijgen. We realiseerden ons een tijd geleden dat wij dit niet vanuit de oprichters op het gewenste tempo en de meest succesvolle manier konden faciliteren. Stilstaan was geen optie en daarom gingen we op zoek naar een partij die ons vooruit kon helpen. Ons uitgangspunt: we blijven autonoom en ondernemend. Na vele gesprekken te hebben gevoerd, hebben wij de perfecte klik gevonden met IK Partners. Het bestuur van Qconcepts heeft het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking met IK Partners. We vertrouwen erop dat de samenwerking zal resulteren in een verbetering voor de medewerkers van Q, Qconcepts als organisatie en de accountancy sector in bredere zin.”

Sander van Vreumingen, Partner bij IK Partners en Adviseur van het IK Small Cap III Fund

Dit is een veelbelovende investering voor de IK Small Cap strategie in de Benelux, met een bedrijf dat zich heeft gevestigd als grootste audit-focus kantoor van Nederland. We kijken ernaar uit om onze middelen en expertise in te zetten om Qconcepts te helpen groeien door het uitbreiden en koesteren van het reeds ervaren team en door het identificeren van strategische kansen, waaronder selectieve overnames die passen bij de waarden en cultuur van het bedrijf.

Wie is IK Partners

IK Partners (“IK”) is een Pan-Europese investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in de Benelux, DACH, Frankrijk, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 1989 heeft IK meer dan €14 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd in meer dan 170 Europese bedrijven. IK ondersteunt bedrijven met een sterke onderliggende positie, waarbij ze samenwerken met managementteams en investeerders om robuuste, goed gepositioneerde ondernemingen met uitstekende lange-termijn perspectieven te creëren. Ga voor meer informatie naar www.ikpartners.com

Wie zijn wij

Qconcepts is een accountantskantoor dat in 2009 is opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch. Het is het snelst groeiende accountantskantoor in Nederland en een prominent lid van de top 20 audit-kantoren met toonaangevende MKB+ klanten actief voor MKB-bedrijven, gezondheidszorg, woningcorporaties en non-profit sector. De 140 medewerkers van het bedrijf werken vanuit zeven kantoren voor meer dan 500 nationale en internationale klanten. Ga voor meer informatie naar www.qconcepts.nl

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?