Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Ralph

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 29 mei 2024

De eerste 100 dagen van Ralph zijn voorbij gevlogen! Ralph vindt het enorm fijn om weer projectmatig te werken voor diverse klanten.

De eerste periode

Terugkijkend op zijn loopbaan is een duidelijk patroon te herkennen van periodes werkzaam als consultant en periodes werkzaam binnen 1 bedrijf. Na de studie bedrijfseconomie is Ralph bij Eiffel gestart als consultant. Hier heeft hij gezien hoe waardevol het is om in verschillende keukens te kijken. Na 4 jaar vond Ralph het tijd om binnen 1 bedrijf de kennis toe te passen die hij in de verschillende keukens had opgedaan. Dit patroon herhaalde zich na 4 jaar weer, waarna hij via Fagro weer in verschillende keukens mocht meekijken, om vervolgens deze kennis weer toe te passen binnen 1 bedrijf. Het afgelopen jaar merkte Ralph dat het projectmatig werken weer begon te kriebelen… and here he is!

Eerste gesprekken

Teruggaan naar Fagro of Eiffel zou de logische stap zijn geweest. Zijn vriendin, die samen met iemand van Qconcepts bij Woonbedrijf werkzaam is, stelde voor om eens met Qconcepts te praten. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd duidelijk dat de consultants erg goede ambassadeurs zijn van Q en Ralph kreeg enorm veel energie om aan de slag te gaan.

Teamuitje start Ralph

Eerste projecten

Ralph is nu onderdeel van een team met 20 finance consultants die tijdelijke opdrachten uitvoeren. In de eerste maand liepen er enkele leads en kon Ralph zijn vorige werkgever nog ondersteunen, maar er was nog geen nieuw project. Hoewel er geen enkele druk vanuit Q was om productief te zijn, voelde dat voor Ralph een beetje ongemakkelijk. Gelukkig volgde al snel het eerste project bij Valyuu. Valyuu is een circulair platform voor de koop en verkoop van met name mobiele telefoons. Ralph helpt deze startup 2 dagen per week met het opzetten en optimaliseren van de informatievoorziening m.b.t. de geld- en goederenbeweging. Daarnaast ondersteunt Ralph 2 dagen in de week een organisatie die zich aan het voorbereiden is op een mogelijke verkoop en start hij deze maand bij een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van afvalwater. 3 totaal verschillende maar erg leuke projecten.

Aan de slag met dashboards via Excel en Power BI

De afgelopen jaren is Ralph veel bezig geweest met het opzetten van Dashboards in Excel en Power BI. Deze tools maken het mogelijk om op een relatief eenvoudige manier geautomatiseerde inzichten te creëren. Deze kennis gaat Ralph inzetten bij klanten. Hij heeft ideeën hoe deze expertise verder ontwikkelk kan worden en Ralph merkt dat de cultuur van Q hem uitnodigt om hiermee aan de slag te gaan!

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie