Onderzoek

Werkgeluk onder audit en finance professionals met een 7,2 beoordeeld

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 10 juni 2024

Qconcepts heeft voor het derde jaar op rij onderzoek gedaan naar het werkgeluk van accountants én finance, data en IT-professionals. Ook dit jaar beoordeelt deze doelgroep zijn werkgeluk met een stabiele 7,2. Wel verschuiven de factoren die invloed hebben op het werkgeluk ieder jaar én zien we welke factoren van belang zijn bij het besluiten om van baan te wisselen. Benieuwd welke dat zijn?

Download de resultaten

Het jaarlijkse onderzoek naar werkgeluk is uitgevoerd in het voorjaar van 2024. Dit jaar deden 455 financials mee, waaronder 270 accountants.

Wat valt ons op?

Vergeleken met voorgaande jaren zien we een verschuiving in de factoren die bijdragen aan werkgeluk. Waar we vorig jaar opmerkten dat werkgeluk vooral bepaald wordt door de werkomstandigheden en minder door de inhoud van het werk of arbeidsvoorwaarden, wordt dat dit jaar nogmaals versterkt. Sociale en persoonlijke aspecten van werk vormen de gehele top 3 in 2024, met de balans tussen werk en privé wederom op nummer 1.

Ook in de top 3 redenen om van baan te veranderen zien we wijzigingen ten opzichte van 2022 en 2023. Waar de arbeidsvoorwaarden vorig jaar nog een stevige nummer 1 positie hadden, zien we nu dat de ervaren werk-privé balans een belangrijke factor is geworden in het overwegen om van baan te wisselen. Daarnaast speelt ook de cultuur en sfeer bij de huidige werkgever een grote rol.

En ook dit jaar zien we een verband tussen het werkgeluk en verloop. Professionals die minder werkgeluk ervaren, overwegen eerder om van baan te wisselen. Onder de deelnemers geldt dat 38% overweegt over te stappen naar een andere baan.

Over het onderzoek

Qconcepts voert tweemaal per jaar een landelijk en anoniem marktonderzoek uit onder audit- en finance professionals. In het voorjaar onderzoeken wij werkgeluk en in de zomer doen we onderzoek naar arbeidsvoorwaarden. Met dit onderzoek naar werkgeluk dragen we bij aan het ontwikkelen en behouden van professionals binnen het vak.

We verzamelen alle inzichten en delen deze vervolgens met de sector, zodat professionals ontdekken wat anderen belangrijk vinden en hoe zij hun werkgeluk vormgeven.

In gesprek over jouw werkgeluk?

Neem contact op met Marleen (Audit) of Clemens (Finance).

Marleen van Dreumel
Email Marleen
06 - 20 65 19 58

Clemens van der Werf
Email Clemens
06 - 13 84 10 10

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie